Zon---HMB.png

Het mooiste blauw

Een fantasievolle figurentheatervoorstelling over zussen die het gefluister, de lach en de kwetsende woorden buiten proberen te drijven met prachtige en krachtige beelden en muziek. Om te staan voor wie ze zijn.

Nog een nacht slapen en dan zal in een koninginnenrijk hier ver vandaan, de nieuwe koningin gekroond worden. Faizah kan niet wachten, want haar grote zus Asiya zal daarmee de hijab-kroon gaan dragen. Maar in het holst van de nacht hoort ze om haar heen vreemde fluisteringen van mensen die de kroon willen afpakken. Faizah weet wat ze moet doen. Zij zal haar zus beschermen van haters en pestkoppen. Om Asiya te laten worden waar ze voor bestemd is.

In Het mooiste blauw wordt je meegevoerd in een fantasievolle wereld vol zwevende lichtjes, kleurrijke dieren en pratende bomen. Een avontuur over de moed vinden om anders te zijn en dat met trots uit te dragen. Over het belang van openheid, empathie en (durven) staan voor waar je in gelooft.

REGIE & CONCEPT Noufri Bachdim 

SPEL Kyra Bououargane en Pluck Venema
TEKST Amro Kasr

KOSTUUMS Nadia El Barnoussi

LIEDJES Roufaida

COMPOSITIE Sebastiaan Bax 

POPPEN & VORMGEVING Pluck Venema 

SCENARIO Noufri Bachdim & Zeinab El Bouni

REGIEASSISTENTIE Hasse van der Veldt

LICHTONTWERP Wout Panis

TECHNIEK Wout Jansen

MARKETING Soraya Bendel

ZAKELIJKE LEIDING Hans Lebouille

VERKOOP Bureau Vanaf 2 & Cultuuronderwijs Utrecht

MET DANK AAN

VSB Fonds, Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde Fonds, KF. Hein Fonds, Provincie Utrecht, Het Huis Utrecht, Makersfonds, Fentener van Vlissingen, Noor Sanders, Lucie van Collem, Annelies Michelle Shakison & Dirk Sonneveld, 

Campagnebeeld---Het-Mooiste-Blauw-(website).jpg

FOTO: IRIS-SANNE VAN DER AAR & LESTER KAMSTRA